Materiaal
dat jullie

als gegoten zit

Ontwerp van tooling voor optimale samenwerking

Praktisch bruikbaar & visueel aantrekkelijk

Voor jouw teambijeenkomst ben je op zoek naar materiaal. Gewoon heel praktisch: gereedschap om sneller en effectiever aan de slag te gaan.

Ik geloof in visueel werken. Zet je doelstellingen en acties op een whiteboard, of in een strakke Excel, breng in kaart hoe zaken met elkaar samenhangen in een overzichtelijke plaat, zorg voor een visueel stappenplan, werk met een digitale workshopruimte, gebruik op maat gemaakt workshopmateriaal….het draagt allemaal bij. Je kan of wil dit niet zelf maken.

  • Hoe breng ik onze doelen en acties handig in kaart?
  • Hoe houden we overzicht op de lopende activiteiten in ons dagelijks werk?
  • Waar kunnen we terecht met nieuwe ideeën en verbeterpunten?
  • Hoe weet ik of het goed gaat met onze voornemens?
  • Hoe geef ik de bijeenkomst een logische ‘flow’?
  • Hoe leggen we de resultaten vast?
  • Hoe laat ik in één keer het gehele plaatje zien?

Portfolio

Kaartspel vaardigheden van deze tijd

De manier waarop we werken verandert. Welke vaardigheden zijn essentieel in deze tijd? Welke vaardigheden zijn al aanwezig in ons team en welke willen we ontwikkelen? Lab 1538 heeft in samenwerking met Starfish21 een kaartenset ontwikkeld om het gesprek hierover te faciliteren. In de kaartenset zijn 44 relevante vaardigheden opgenomen die waardevol zijn voor hedendaagse organisaties. Zoals eigenaarschap, creatief denken, vertrouwen en feedback geven. Elke kaart bevat uitleg over de vaardigheid, en een aantal prikkelende en verdiepende vragen om het gesprek te stimuleren. Ideaal voor teamontwikkeling, als ijsbreker of bij persoonlijke ontwikkeling!

De prijs van de set is €24,95 inclusief btw, exclusief verzendkosten. Benieuwd naar deze kaartenset of wil je er een bestellen? Neem contact op!

De essentie visueel gemaakt

De netwerkbijeenkomsten van De Communicatie Experts zijn een groot succes. Deelnemers zijn geïnspireerd en sluiten graag aan om hun vakkennis én hun netwerk te vergroten. Bij de verdere ontwikkeling van deze ‘Communicatie Lounges’ streven we naar een herkenbaar en aansprekend concept dat aansluit bij de doelgroep.

Als betrokken sparringpartner denkt Lab 1538 hierin mee. Als onderdeel hiervan heeft Lab 1538 de kernboodschap van de Communicatie Lounge op 23 mei 2023 visueel vastgelegd. De visualisatie biedt de deelnemers van de lounge een tastbare herinnering en helpt om de boodschap ook na de bijeenkomst levendig te houden en te delen met anderen. De essentie van de bijeenkomst is in één oogopslag duidelijk.

Teamontwikkeling blijven stimuleren – ook online

Het team (17 medewerkers) is in ontwikkeling. Het heeft de opdracht om organisatorische doelen te vertalen naar doelen voor de afdeling. Daarnaast is er behoefte aan een open gesprek over de onderlinge samenwerking. Hoewel het team graag fysiek zou samenkomen, is het door omstandigheden genoodzaakt om online te werken. Het merendeel van het team doet dat liever niet: online samenwerken wordt als ineffectief en belastend ervaren.

Speciaal voor dit team is een Mirobord ontwikkeld dat aansluit bij hun beleving. Het bord is gebruiksvriendelijk en bevat diverse werkvormen om de medewerkers te inspireren en de samenwerking te bevorderen. De aanpak biedt ruimte voor verdieping én ontspanning. Het resultaat bestaat uit onderlinge verbinding, gedragen doelen en een route om deze te realiseren. Reacties op de online setting waren onder andere: ‘Ik zag er tegenop, maar het was een prettige ervaring’ en ‘Een constructieve dag. Het voelt als een start van een betere afdeling’.

Ervaring in de praktijk

Kennismaken? Of heb je vragen?

Bellen of mailen kan altijd. Ik kom graag bij je langs. Kom je hier heen? Dan zorg ik voor lekkers bij de koffie!


Op zoek naar inspiratie?

Op LinkedIn plaats ik regelmatig berichten over focus, vaart en frisse energie in organisaties.

Download het E-book
Focus, vaart & Frisse energie