Over mij..
Maak kennis met

Lab 1538

Aangenaam

Mijn naam is Maartje Le Goff. De drijvende kracht achter Lab 1538. Mijn kennis en karakter laat zich typeren door een ongewone combinatie van een analytisch gestructureerd brein, met een creatieve en ietwat rebelse geest. Die eigenschappen komen samen in de wijze waarop ik organisaties ondersteun bij hun ontwikkeling.

Achtergrond

Ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond, heb als IT auditor gewerkt, in projectmanagement, innovatiemanagement en als strategisch adviseur. Met Lab 1538 help ik organisaties van verschillend pluimage bij hun ontwikkeling. Om gerichter te werken, plezierig samen te werken, creatief te denken en resultaat te boeken. 

De bril waardoor ik kijk…

Geïnspireerd door verschillende organisatiekundige en veranderkundige inzichten, kijk ik wat passend is voor de situatie. Er is niet één model dat ik áltijd gebruik. In mijn gereedschapskist zitten modellen en technieken uit het gedachtengoed van onder andere verandermanagement, projectmanagement, lean, agile, design thinking, sociocratie, zelforganisatie, visualisatie technieken en systemisch werken.

Typisch Maartje

Ontwikkeling.

Of het nu over samenwerking gaat, de layout van het whiteboard of het systeemplafond op kantoor (geef toe, dat kan ook écht niet): ik zie mogelijkheden! Als het handiger, met beter resultaat of gewoonweg mooier of leuker kan dan ga ik daar voor.

Structuur.

Overzicht en structuur biedt houvast. De basis op orde biedt ruimte om te ontwikkelen: dat is de kern van waaruit ik werk. Ik zie verbanden die anderen soms nog niet zien. Ik hou er van een situatie écht te snappen, informatie samen te brengen, te ontwarren.

Beweging.

Laten we gewoon zorgen dat het voor elkaar komt. Ik hou van actie met een frisse benadering: met kleine stappen vooruit en leren door te experimenteren. Ik bekijk zaken graag vanuit een andere kant en help zo slimme en praktische oplossingen te verzinnen.

Mensen.

Mensen brengen werk tot leven. Onderlinge verschillen zie ik als een verrijking. Ik ben open en nodig de ander daar ook toe uit. Ik geniet van de interactie tussen mij en de organisatie, tussen de medewerkers onderling en van het gezamenlijk resultaat dat we neerzetten.

Dit is hoe anderen het hebben ervaren.

Partners 

“Ik kan het niet alleen.” Dat denk jij ook vast wel eens. Dat geldt voor mij net zo:

Ik heb een brede kennis en ervaring. En soms is er juist wat verdieping nodig.

Soms is de omvang van een opdracht zo groot, dat het fijn is om deze met meerdere professionals te begeleiden.

Daar waar nodig haak ik professionals uit mijn netwerk aan, zodat we samen de best passende dienstverlening kunnen neerzetten. Ze passen bij Lab 1538 omdat zij net als ik:

  • Gericht zijn ontwikkeling
  • Oprecht nieuwsgierig zijn
  • De vinger op de zere plek durven leggen
  • Aandacht hebben voor de menskant
  • Open en eerlijk zijn
  • Houden van een frisse blik
  • Humor hebben
  • Hoge kwaliteit nastreven

Waar komt de naam Lab 1538 vandaan?

In 2019 richtte ik Lab 1538 op. Mijn beide achternamen (Le Goff en Smit) betekenen ‘smid’. Om mijn achternaam eer aan te doen heb ik er voor gekozen om de metafoor van een smederij voort te zetten in mijn werk.

Wist je dat 1538 graden Celsius het smeltpunt van ijzer is? IJzer moet je smeden als het heet is. Een gepaste uitdrukking wanneer het om organisatieontwikkeling gaat. Interne processen lopen gesmeerd, we werken met ijzersterk gereedschap en wakkeren het vuur aan.

En dat lab? In een lab ga je actief aan de slag. Soms experimenteel, altijd iteratief, om te onderzoeken wat werkt en wat niet. Stap voor stap. Dat is de aanpak die Lab 1538 hanteert.

Kennismaken? Of heb je vragen?

Bellen of mailen kan altijd. Ik kom graag bij je langs als dat nodig is. Kom je hier heen? Dan zorg ik voor lekkers bij de koffie!


Op zoek naar inspiratie?

Op LinkedIn plaats ik regelmatig berichten over focus, vaart en frisse energie in organisaties.

Download het E-book
Focus, vaart & Frisse energie