Wisselwerk

Soepel samenwerken. Thuis en op kantoor

Grijp de kans om jullie samenwerking een stap verder te brengen en aan te laten sluiten bij de nieuwe tijd. 

De periode waarin we nu zitten is een uitgelezen kans om je teamsamenwerking onder de loep te nemen. Een uitgelezen kans om te herijken en besluiten het anders te doen. Wat ons betreft kan die nieuwe vorm van samenwerken – waarbij ook hybride werken een plek krijgt – niet los worden gezien van alle andere elementen van samenwerken. Dat kan in het programma ‘Wisselwerk’.

Wisselwerk

Ga samen aan de slag onder begeleiding van twee energieke en kundige begeleiders. Lekker praktisch, verbindend en met een vleugje humor. In 1 dag de basis op de rit, waarna je zelf verder kan (of onder begeleiding; wat jullie past). De dag biedt een heel compleet basisprogramma, dat uit te breiden is op basis van jullie vraagstukken. En dan heb je ook nog gewoon een leuke dag samen!   

Na de bijeenkomst

Impact

Weet het team waar ze voor staat en hoe ze impact maakt binnen de organisatie en haar omgeving. 

Veranderstappen

Heeft het team inzicht in de stand van zaken van de teamsamenwerking en in wat ze wil veranderen. Er zijn concrete afspraken gemaakt over de implementatie van de veranderingen en de eerste veranderstappen zijn al gezet. 

Nieuwe vorm van samenwerken

Heeft het team nieuwe vormen gevonden waarin zij elkaar ontmoet en informatie deelt, waarbij we optimaal gebruik maken van de technieken en ervaringen die de we afgelopen periode hebben opgedaan.

Inspiratie

Heeft team heeft een inspirerende dag gehad, de onderlinge banden zijn versterkt en is er nieuwe energie opgedaan voor het vervolg

Programma

‘Wisselwerk’ is bedoeld voor teams die teruggaan naar kantoor en de lessen van de afgelopen periode willen integreren in hun manier van samenwerken. We herijken in 6 stappen jullie teamsamenwerking door te kijken naar jullie gezamenlijk streefbeeld. We reflecteren op wat jullie uit de samenwerking willen behouden en wat je achter je wilt laten. Het resultaat zijn nieuwe onderlinge afspraken die jullie direct na de bijeenkomst kunnen toepassen.

Onderwerpen

 • Verbinding: binnen het team en daarbuiten 
 • Rollen en eigenaarschap 
 • Energie hebben en behouden
 • Kernwaarden van het team
 • Gezamenlijke richting, doelen en acties
 • Ontwikkeling en innovatie 
 • Onderlinge communicatie en overlegstructuur 
 • Online ondersteunende tools

   

  Stappen

  Een korte voorbespreking met een vertegen-woordiging vanuit het team om het programma af te stemmen op jullie specifieke behoefte.

  Een korte online introductie met het hele team, waarin het programma en de voorbereidende opdrachten worden toegelicht.

  Voorbereidende opdrachten voor alle teamleden, bestaande uit een opdracht die je samen met een andere collega doet en een individuele opdracht.

  Teambijeenkomst van een dag. Deze vindt bij voorkeur live plaats, maar kan ook online plaatsvinden.

  Online evaluatie en vervolgstappen met het gehele team.

  Aanvullende modules (optioneel)

  Begeleiders

  Wij zijn Doortje t Hart en Maartje Le Goff en niet alleen onze namen passen goed bij elkaar. Doortje weet alles over teamdynamiek en onderlinge verbinding. Maartje is dan weer helemaal thuis in werkprocessen en organisatorische verbinding. We zijn beiden enthousiast en betrokken bij de vraagstukken waar wij in begeleiden. We zijn op een ontwapenende manier oprecht en integer. We fladderen én weten van doorpakken. Zo inspireren wij en zetten wij ook aan tot actie. We houden van lol én resultaat. Doortje maakt graag een wandeling om een frisse blik te kunnen houden. Maartje fietst graag door de modder. Beiden zijn wij ondernemers, vrouw, moeder…. Meer weten? Neem gerust contact op.

  Menselijke maat

  Organisaties zijn groepen mensen die samenwerken. Menselijkheid, connectie maken, inclusiviteit; dat zijn belangrijke woorden in ons werk. Daar past  ook openheid en transparantie bij.

  De basis op orde

  ust, Reinheid en Regelmaat. En Regelen:  wij regelen dat het voor elkaar komt. Wat we doen, doen we goed. Door eerst een basis te creëren ontstaat er Ruimte (hé, weer een R!) om te ontwikkelen. 

  Continu leren en ontwikkelen

  Een ambitieuze gezamenlijke richting en met kleine stappen daar naartoe. Praktisch aan de slag: actief, participatief en door ervarend te leren. Speels en met aanstekelijk enthousiasme.  

  Op eigen kracht

  Eigenaarschap vinden we écht belangrijk. Je hebt het stuur zelf in handen. Met jullie wijsheid en  een vleugje van onze kennis en kunde kom je dan al gauw heel ver! 

  Waardegedreven

  Centraal staat de vraag: waar doe je het eigenlijk voor? In ons werk dragen wij ons steentje bij door écht impact te maken, jullie een flinke stap vooruit te brengen. 

  Meer weten?

  Vul onderstaand formulier in. Stel je vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

  Bel

  06 - 11 27 9506

  Kantoor

  Vlijtseweg 130
  7317 AK Apeldoorn
  KvK-nummer 74004255

  Telefoonnummer

  06-11279506

  Email

  contact@lab1538.nl